Elektriciteit opslaan. Maandelijks geld besparen op je energiefactuur!

Stel je hebt zonnepanelen op je dak liggen. Deze leveren veel energie op. Het is zonde om niets te doen met de overgebleven energie. De oplossing hiervoor? Een thuisbatterij. Elektriciteit opslaan is mogelijk met een thuisbatterij. Een thuisbatterij is zoals de naam al aangeeft een batterij die de overgebleven energie die je opwekt met je zonnepanelen opslaat.

Elektriciteit opslaan

Wat is een thuisbatterij precies?

Je zit waarschijnlijke met veel vragen, maar laten we beginnen met de vraag: “Wat is een thuisbatterij precies?” Een thuisbatterij is een apparaat dat je plaatst in je woning en dat overgebleven energie opslaat. Tijdens de daluren laat de thuisbatterij zichzelf slim op, om de overgebleven energie slim in te zetten tijdens de piekuren.

De voordelen van elektriciteit opslaan

Wat zijn de voordelen van elektriciteit opslaan? Is een thuisbatterij een verstandige keuze? Je leest het hieronder. Wij hebben de verschillende voordelen voor je opgesomd:

Je bespaart maandelijks geld op je energiefactuur

Een thuisbatterij slaat zoals we net al aangaven overgebleven energie uit je zonnepanelen op. Deze energie wordt opgeslagen voor later gebruik en wordt slim ingezet in de piekuren. Door de thuisbatterij en zijn mogelijkheid om elektriciteit op te slaan bespaar je maandelijks dus (veel) geld op je energiefactuur. Het is dus een goede manier om energie te besparen.

Zekerheid bij stroomonderbreking

Krijgt u te maken met stroomuitval. Dat is natuurlijk vervelend maar niet het einde van de wereld. De thuisbatterij neemt het meteen over van het elektriciteitsnet indien nodig.

Onafhankelijk van de leverancier

Met een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen bent u helemaal afhankelijk van het elektriciteitsnet en je leverancier. Je wekt je eigen stroom op door middel van de zon.

Je draagt je steentje bij aan het milieu

Het laatste voordeel is helemaal van deze tijd. Met een thuisbatterij draag je een steentje bij aan het milieu. Je wekt namelijk zelf je energie op met behulp van de zon.

Hoeveel kost een thuisbatterij?

Maar hoeveel kost een thuisbatterij precies en is het de investering wel waard? Is een thuisbatterij rendabel? Dit zijn wellicht allemaal vragen waar je mee rondloopt en dat is natuurlijk begrijpelijk. De gemiddelde prijs van een thuisbatterij ligt ongeveer tussen de 1800 en 12.000 euro. De installatiekosten liggen ongeveer op 700 tot 1000 euro. Dat is een behoorlijke investering. Is het de investering wel waard?

In de winter kun je met alleen een thuisbatterij je huis niet verwarmen. In de wintermaanden is er over het algemeen minder zon en is deze ook minder krachtig. Echter, in het voorjaar en de zomermaanden is het een ideaal apparaat om je huis te verwarmen en huishoudelijke apparaten te gebruiken.

De installatie

Nadat je een nieuwe thuisbatterij hebt gekocht moet deze natuurlijk nog geïnstalleerd worden. De kosten hiervoor liggen meestal tussen de 500 en 1000 euro. Hoe minder tijd de installateur nodig heeft, hoe lager de kosten zullen zijn.

De levensduur van een thuisbatterij?

Wellicht vraag jij  je ook af wat de levensduur is van een thuisbatterij? Goede vraag. Thuisbatterijen gaan minstens 10 jaar mee. Ook als je de thuisbatterij intensief gebruikt.

Een thuisbatterij aanschaffen?

Zie jij een thuisbatterij wel zitten? Wil jij besparen op je energiefactuur, je steentje bijdragen aan het milieu en onafhankelijk kunnen zijn van je energieleverancier? Dan is een thuisbatterij het apparaat dat je moet hebben. Ben je benieuwd naar de actuele prijzen? Vraag dan snel een offerte bij ons aan. Dit kun je doen via het contactformulier.